MELLIMPLANTÁTUMOK
Stacks Image 574

A POLYTECH ötvözi a magas minőségi követelményeket az egyedülálló termékválasztékkal. Mivel a mellimplantátumokat a III. osztályú orvostechnikai eszközök közé sorolják, emiatt a piacon a legszigorúbban ellenőrzött termékek közé tartoznak.

A POLYTECH nagyra értékeli ezt a szigort és tisztában van saját felelősségével. A
magas minőségi követelmények teljesítése érdekében csak és kizárólag Németországban gyárt mellimplantátumokat, melyek mindegyikét alapos vizsgálatnak veti alá a piacra kerülésük előtt.

Amikor tehát a páciensek a sebészekkel együtt kiválasztják az igényeiknek leginkább megfelelő mellimplantátumot, biztosak lehetnek abban, hogy testbarát és biztonságos termék kerül a kezükbe - a
választott formától, mérettől vagy felszíntől függetlenül.
A POLYTECH mellimplantátumokat olyan speciális szilikon géllel töltik fel, amelyet hosszú távú viselésre engedélyeztek. Ez a gél kohezív, és egyedülálló módon keresztkötött, ez biztosítja, hogy a héjon belül maradjon, még a véletlenszerűen bekövetkező repedés esetén is. Emellett biztosítja azt is, hogy a mellimplantátumok forma-stabilak maradjanak. Ha mérsékelt nyomással meg is változtatja valaki a formájukat, akkor is visszatérnek eredeti alakjukhoz.
Az implantátumok töltete nem az egyetlen kivételes összetevő. A mellimplantátumok különleges héja szilikon elasztomerből készül, amely rendkívüli módon ellenáll a kémiai és mechanikai hatásoknak. A különböző rétegekből álló héj jól körülhatárolt szerkezetű és van egy speciális zárórétege, amely megakadályozza a szilikongél kiszivárgását.
Implantátumot mindig úgy érdemes választani, hogy az a legjobban megfeleljen a páciens kívánalmainak. Ezért kínál a POLYTECH több, mint 2000 féle implantátum változatot. Ez a sokféleség az implantátum felszínekre is vonatkozik, melyekből négyféle kerül forgalomba. Léteznek implantátumok sima vagy texturált felszínnel, de poliuretán hab bevonattal is. A felszínekre utalnak a következő fantázianevek: sima felszín: POLYsmoooth™, mikroexturált felszín: MESMO®-sensitive, texturált felszín: POLYtxt® és mikropoliuretán hab borítású felszín: Microthane®. Főleg a Microthane® felszínnel rendelkező mellimplantátumok járulnak hozzá a tokzsugorodás arányának jelentős csökkentéséhez (1, 2)

(1) Handel, 2006
(2) Pompei, Stefano és mtsai: Poliuretán implantátumok kétlépcsős emlő rekonstrukcióban: 9 éves klinikai tapasztalat. Aesthetic Surgery Journal, 37. évfolyam, 2. szám, 2017. február 1., 171–176. Oldal, doi.org/10.1093/asj/sjw183
Ismerje meg mellimplantátum sorozatunkat!
A SublimeLine® - egyedi, a legapróbb részletig
Több, mint 700 változatával a SublimeLine® a mellimplantátumok átfogó választékát kínálja. A páciens és a sebész kiválaszthatja az igényeinek és preferenciáinak leginkább megfelelő implantátumot.

A megfelelő SublimeLine® változat kiválasztása három lépésben történik:
  1. A mellkas kimérése és az alapszélesség meghatározása.
  2. Az alapforma és az implantátum felszín kiválasztása.
  3. A négy projekció ("kiemelkedés") egyikének kiválasztása. Először az implantátum alapszélességét választják meg a mellkas adottságainak alapján. Miután meghatározták az alapvonal szélességét, a sebész és a beteg áttekintheti, hogy a négy alapforma és felszín közül melyik a legmegfelelőbb. Ezenkívül a sebész használhatja az úgynevezett "Y"-képletet
A SublimeLine® négy alapformája:
  • Même® - hagyományos kerek mellimplantátum, kerek alappal és központi projekcióval
  • Replicon® - anatómiai formájú implantátum klasszikus, kerek alappal és csepp formával, maximális kiemelkedés az implantátum alsó egyharmadában
  • Opticon® - az anatómiai forma egy változata rövidebb alappal; különösen alkalmas azoknak a hölgyeknek, akiknek rövid a mellkasa
  • Optimam® - az anatómiai forma egy másik változata hosszúkás alappal; kifejezetten javasolt azoknak a hölgyeknek, akiknek hosszú a mellkasa mert ezzel esztétikus, fokozatos átmenet érhető el.

Végül kiválasztják az implantátum projekcióját. Ez az implantátum alapja és a domború elülső rész közötti maximális távolság. Más szavakkal a projekció a mellimplantátum kiemelkedése. Négy opció közül lehet választani: alacsony (low), közepes (moderate), magas (high) és extra magas (extra high).
Stacks Image 557
A Diagon \ Gel® 4Two sorozat – természetes és méretstabil
A Diagon \ Gel® 4Two sorozat mellimplantátumai különösen természetes megjelenést biztosítanak, amit két különböző gél kombinációjának alkalmazása tesz lehetővé. Az implantátum hátsó része egy lágyabb gélt (EasyFit Gel ™) tartalmaz, amely biztosítja az implantátum optimális illeszkedését a mellkashoz. Az elülső részébe pedig egy erősebb gélt helyeztek el (Shapar Gel ™), amely stabilizálja a projekciót és egyben belső melltartóként is szolgál, ha DualPlane technikával alkalmazzák.

A hagyományos mellimplantátumokkal ellentétben a Diagon \ Gel® 4Two sorozat modelljei csak anatómiai profillal érhetők el, és ezeknek az implantátumoknak kisebb a maximális projekciója, mint más sorozaté. Enyhe vagy közepesen súlyos megereszkedés esetén szépen megemelhető velük a mell („push up” hatás), komolyabb hegek nélkül.
A Diagon \ Gel® 4Two mellimplantátumok két alapformában készülnek:
  • 4Two AR: ennek az implantátumnak kerek az alapja és anatómiai profilú. Az AR jelentése: anatómiai/kerek

  • 4Two AO: ennek az implantátumnak egy centiméterrel rövidebb az alapja, emiatt kissé ovális formájú és anatómiai profilú. Az AO jelentése anatómiai/ovális.


Köszönjük üzenetét!

A Polytech termékek magyarországi forgalmazója a Poly-Group Hungary Kft.

Köszönjük üzenetét!

Stacks Image 733
Stacks Image 736
Stacks Image 739
A Polytech termékek magyarországi forgalmazója a Poly-Group Hungary Kft.