EXPANDEREK
Stacks Image 539
Expanderek

POLYTECH Mellimplantátumok ➤ Expanderek
Bőrtágító expanderek
Bőrtágító expandereket főként a rekonstrukciós plasztikai műtétek során használnak új szövetek nyerésére, hogy korrigálni tudják az esetleges baleseti sérüléseket.

Elvileg a bőrtágító expanderek is egyfajta implantátumok, de csak átmenetileg alkalmazzák őket az úgynevezett donor régióban. Funkciójukat tekintve olyanok, mint egy ballon: beültetéskor meglehetősen laposak, majd fokozatosan, több hét vagy (maximum 6) hónap alatt töltik fel őket a rajtuk lévő szelepen keresztül. Ez a folyamat nyomást vagy húzást gyakorol a bőrre és elősegíti az új sejtek, szövetek képződését. Miután ilyen módon elegendő szövetet nyernek, azt a test más részeire tudják átültetni.

A donor régióból kinyerni kívánt szövet mennyiségétől függően különböző alakú és méretű expandereket alkalmaznak. A POLYTECH nagy választékot kínál erre a célra. Léteznek kerek, félhold-, négyzet vagy téglalap alakú expanderek külső- vagy beépített szeleppel. Belülről minden expander megerősített támasztó felülettel van ellátva, hogy a bőr megfelelő irányba történő tágulását szabályozza.
Stacks Image 462
Emlő expanderek
Az emlő expanderek nagyon különleges implantátumok, melyek a normál mellimplantátumoktól eltérő céllal születtek: elsősorban a melldaganatok eltávolítása utáni rekonstrukcióban használják őket, hogy felkészítsék a testet a végleges implantátum befogadására. Használatuk emiatt csupán ideiglenes, legfeljebb hat hónap elteltével eltávolítják őket.

A szövetek tágításához az emlő expandereket töltet nélkül bocsájtják piacra, majd a behelyezés után a kívánt térfogatra töltik őket. A POLYTECH az emlő expanderek széles választékát gyártja, így különféle megoldásokat kínál az egyéni igényekhez igazítva. Elsősorban az anatómiai emlő expanderek vannak fókuszban, mert a legjobb esztétikai eredményt ezekkel lehet elérni. Az emlő expanderek alakja a SublimeLine® modellekhez igazodik, emiatt formára megegyezik az implantátumokkal: Meme®, Replicon®, Opticon® és Optimam®.

Valamennyi POLYTECH emlő expandernek megerősített alapja van, hogy növelje a stabilitást és nyújtsa a bőrt. Ezenkívül az Opticon® expander elülső felének egy része meg van erősítve, hogy biztosítsa az alsó szegmens primer megnyúlását. A MeshForce™ expanderek esetében az erősítés végig fut a hátsó részen és az elülső rész felén, hogy megakadályozza a felső rész túlzott mértékű megnyúlását.

Az emlő expanderek felszíne texturált (POLYtxt®). Alaktól függően (SublimeLine®) szabványos külső szeleppel (Même®) vagy állandó mágnessel ellátott belső szeleppel rendelkeznek (Replicon®, Opticon® és Optimam®). Annak érdekében, hogy meg lehessen határozni a belső szelep helyét, minden expander mágneskeresővel együtt kerül forgalomba.

Köszönjük üzenetét!

A Polytech termékek magyarországi forgalmazója a Poly-Group Hungary Kft.

Köszönjük üzenetét!

Stacks Image 690
Stacks Image 693
Stacks Image 696
A Polytech termékek magyarországi forgalmazója a Poly-Group Hungary Kft.